Новини

YouTube Shorts офіційно запрацював в Україні

Упродовж декількох тижнів бета-версія повинна стати доступною усім користувачам. 

Фото Szabo Viktor, unsplash.com

YouTube сьогодні, 14 липня, оголосив про запуск бета-версії YouTube Shorts в Україні. Цей інструмент дозволяє знімати яскраві короткі відео на смартфон й одразу публікувати їх.

Торік функцію почали тестувати в Індії та США, передає 24 канал.

Упродовж декількох тижнів бета-версія повинна стати доступною усім користувачам. Раніше ролики Shorts можна було переглядати на платформі, шукаючи їх за тегом, однак тепер для цього є спеціальний розділ.

Щоб створити відео YouTube Shorts, на мобільному пристрої потрібно ввійти в додаток YouTube, натиснути на значок «плюс» у нижній частині екрана, а потім обрати «Створити коротке відео». Тривалість відео при цьому не може перевищувати 60 секунд.

Користувачі також можуть робити семпли аудіо з мільярдів звичайних роликів на YouTube. Водночас автори самостійно вирішують, чи можуть інші користувачі використовувати контент із їхніх довгих відео.

Крім того, у коротких роликах можна додавати текст у певні частини відео. А також робити семпли аудіо з інших роликів Shorts, обробляти такі уривки і вставляти їх у свої короткі відео. А ще робити автоматичні субтитри, додавати до коротких відео уривки, збережені в галереї телефону, та накладати базові фільтри для корекції кольору.

Під час глобального запуску бета-версії користувачі отримали доступ до мільйонів пісень та музичних каталогів від понад 250 лейблів і видавців по всьому світу. Зокрема лейблів та видавничих компаній Universal Music Group, Sony Music Entertainment та Sony Music Publishing, Warner Music Група і Warner Chappell Music, Believe, Merlin, Since Music, Beggars, Kobalt та багато інших.

Shorts – це новий спосіб перегляду та створення контенту на YouTube. Зараз компанія шукає різні способи монетизації коротких відео та винагородження авторів за їхній контент.

У США запустили програму YouTube Shorts Fund, у рамках якої 100 мільйонів доларів упродовж двох років будуть розподіляти серед авторів, які публікують короткі відео.

Нагадаємо, що раніше відеохостинг YouTube оголосив про те, що з 1 червня вставлятиме рекламні ролики в усі відео, розміщені на платформі.

Коментарі