Новини

YouTube з червня почне вставляти рекламу в усі відео

Дохід всіх авторів буде обкладатися податком відповідно до американського законодавства.

Фото CardMapr.nl, unsplash.com

Відеохостинг YouTube оголосив, що з 1 червня почне вставляти рекламні ролики в усі відео, розміщені на платформі.

Про це мовиться у блозі сервісу.

Зазначають, що на початку червня набудуть чинности нові умови використання YouTube. Так, запускають монетизацію контенту – дохід всіх авторів буде обкладатися податком відповідно до американського законодавства.

Суму податку будуть обчислювати, тільки виходячи з прибутку від переглядів в США. Також за роялті буде вважатися дохід через YouTube Premium, суперчат і спонсорство.

Керівництво платформи закликає блогерів до 31 травня надати сервісу Google AdSense інформацію про ІПН, ім’я юридичної особи та комерційну назву.

Якщо автори контенту не відправлять податкові відомості, YouTube зможе утримувати до 24% їх доходів від переглядів. Самі ж блогери від реклами грошей не отримають.

Раніше реклама  з’являлася тільки на каналах, які брали участь в партнерській програмі. Це були канали з аудиторією у щонайменше 1 000 передплатників і 4 000 годин загального часу перегляду за останній рік. Автори таких сторінок отримували частку доходу від реклами.

Нагадаємо, що підсанкційні телеканали соратника кума Путіна Тараса Козака ZIk, 112 та NewsOne більше недоступні для перегляду у YouTube на території України.

Коментарі