Новини

У Центрі ім. Миколайчука покажуть фільм «Пропала грамота» та поспілкуються з Михайлом Грицюком

Також влаштують вуличний перформанс від школи бойового гопака імені Дмитра Байди-Вишневецького.

Фото meest-online.com

16 липня у Кіномистецькому центрі імені Івана Миколайчука організують показ фільму «Пропала грамота». Також цього дня запланована бесіда з директором музею-садиби Івана Миколайчука та вуличний перформанс від школи бойового гопака.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці закладу, о 18:30 розпочнеться вуличний перформанс від школи бойового гопака імені Дмитра Байди-Вишневецького.

О 19:00 відбудеться показ фільму «Пропала грамота».

А о 20:30 запланована бесіда з директором музею-садиби Івана Миколайчука, племінником Івана Миколайчука Михайлом Грицюком.

Організатори зазначають, що кількість місць на захід обмежена, тому варто зареєструватися попередньо за посиланням.

Довідково

«Пропала грамота» — український радянський художній фільм кінорежисера Бориса Івченка, почасти заснований на однойменному оповіданні Миколи Гоголя.

Виробництво фільму завершили ще 1972 року, але вперше його представили глядачам лише на початку 1980-х. Одразу після представлення кінцевої версії стрічки партійним чиновникам-цензорам 1972 року її заборонили до показу. Керівництву Кіностудії Довженка настільки «ідеологічно» не сподобалася кінцева версія фільму, що його «поклали на полицю» на понад 10 років.

Прем’єра фільму відбулася 1983 року. Жанр: комедія, мюзикл.

Про фільм:

Козак Василь і його побратим Андрій вирушають до цариці в Петербург. Потрібно якомога швидше доставити гетьманську грамоту, інакше не минути Василеві страти. Знали би друзі, скільки містичних пригод чекають на них попереду! Адже за документом, кажуть, полює сам чорт…

Режисер: Борис Івченко.

У головних ролях: Іван Миколайчук, Федір Стригун, Лідія Белозьорова (Вакула), Земфіра Цахілова, Михайло Голубович, Володимир Глухий.

Раніше ми писали про те, як відбулося відкриття кіномистецького центру ім. І. Миколайчука.

 

Коментарі