Новини

Одну з найстаріших ГЕС світу пристосували під майнінг криптовалюти

Ця електростанція-музей працює з оригінальним обладнанням кінця XIX століття.

Фото Wikipedia, The Street Railway Journal

Гідроелектростанцію міста Механіквіллі (штат Нью-Йорк, США), яку побудували ще 1897 року на річці Гудзон, пристосували під майнінг криптовалюти. Як пише УНІАН із посиланням на Times Union, у сучасних реаліях для станції це вигідніше, ніж продавати електрику.

Зазначають, що ГЕС у Механіквіллі внесли до Національного реєстру історичних місць США. Її реставрували на початку двохтисячних. Нині це технічний музей. Однак станція продовжує виробляти електрику на оригінальному обладнанні XIX століття, хоча її потужність і невелика (5 МВт).

«Станція продає свою енергію за ціною в 3 центи за кіловат-годину, але таке вироблення енергії практично нерентабельне. Зараз керівництво станції знайшло спосіб підвищити рентабельність за допомогою майнінгу. Для цього закупили підтримане обладнання. У підсумку вартість кіловат-години зросла втричі, а надлишки енергії також продають в енергомережу», — йдеться у повідомленні.

Пишуть, що керівництво станції налаштоване щодо біткоїна скептично й одразу ж продає здобуту криптовалюту. Однак стверджують, що майнінг здійснюється екологічно — роблять це з використанням відновлюваного джерела енергії.

 

Коментарі