Новини

Бабуся і рак. У Чернівцях збирають кошти на друк дитячої книжки

Для того, щоб книжка «Бабуся та рак» побачила світ, потрібно 123 400 гривень.

Ілюстрації до видання зробила художниця Ганна Сурган

Чернівецьке арт-видавництво «Чорні вівці» збирає кошти на друк дитячої книжки про рак.

Йдеться про книжку «Бабуся та рак» Марії Правди.

 «Це книжка про рак для дітей. Звучить сумно і страхаюче? На жаль, ми постійно хочемо відсторонити наших дітей від таких тем та проблем, але чи мудро це, життя ж різне? Авторка Марія Правда (Зброй) написала книжку про свою сім’ю, як її донечка намагається “відтягнути рака” від бабусі, яка хворіє.

Це дуже мила, добра і зовсім не страшна історія. Ми вважаємо, що про складне потрібно говорити з дітьми в максимально екологічний для них спосіб, щоб не травмувати. Ілюстрації для книжки робила надзвичайна художниця Сурган», – розповіла «Шпальті» головна редакторка дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» Христя Венгринюк.

Книжка «Бабуся та рак» показує боротьбу з хворобою дорослого очима дитини. Тут немає похмурих лікарів чи непривітних лікарень, немає складних наукових термінів чи особливостей лікування. Є лише бабуся, до якої «вчепився рак», й онука, яка понад усе прагне відчепити його від рідної людини. Ілюстрації до видання зробила художниця Ганна Сурган.

Для того, щоб книжка «Бабуся та рак» побачила світ, потрібно 123 400 грн.

«Збирати кошти публічно, щоб якомога більше людей дізналося про цю книжку й проблему, а також і тому, що книжки на складні теми майже не продаються, маємо сумний досвід з книжками про втрати, смерть, розлучення, хвороби і т.д., тому дуже потребуємо підтримку, щоб книжка змогла вийти. Вона дуже тепла, дуже світла і дасть багато надії тим, хто хворіє і максимально ніжно розкаже про рак діткам», –  додала Христя Венгринюк.

Для того, щоб книжка «Бабуся та рак» побачила світ, потрібно 123 400 грн. Зробити свій внесок можна на Спільнокошті тут. 

Переглянути відеозвернення головної редакторки дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» Христі Венгринюк можна за посиланням. 

Довідка про авторку та ілюстраторку.

Марія Правда (Марія Зброй) – журналістка, книжкова блогерка, комунікаторка культурних проєктів. У своїх текстах (рецензіях на різні видання і власній дитячій книжці) акцентує увагу на важливих соціальних темах. Авторка переконана, що з дітьми потрібно бути чесними і не боятися говорити про важливе. В цьому письменниця і вбачає своє завдання.

Сурган Ганна народилась у м. Біла Церква в 1985 році. Закінчила КНУКіМ в Миколаєві. Професійна художниця й ілюстраторка. Працює з традиційними матеріалами і в діджитал. Співпрацює з «Видавництвом Старого Лева», видавничо-освітнім проєктом «Портал», а також видавцями в Чехії, Британії та Італії. В ілюстрації для неї важливо передати атмосферу книжки, щоб це допомогло читачеві цілковито зануритися в світ, створений письменником.

 

 

Коментарі