Новини

Український фільм «Фортеця Хаджибей» визнали кращим на кінофестивалі в Стамбулі

Фільм здобув перемогу в номінації «Найкращий повнометражний фільм кінофестивалю «Best Istanbul Film Festival».

Фото planetakino.ua

Повнометражний фільм історико-пригодницького жанру «Фортеця Хаджибей» здобув перемогу в конкурсній програмі кінофестивалю Best Istanbul Film Festival.

Про це повідомляє пресслужба Одеської кіностудії.

«Фільм Одеськоï кiностудiï «Фортеця Хаджибей» режисера Костянтина Коновалова здобув перемогу в номінації «Найкращий повнометражний фільм кінофестивалю Best Istanbul Film Festival». Вітаємо творчу команду й акторський склад!» — ідеться у повідомленні.

Як повідомляє Укрінформ, кінострічка «Фортеця Хаджибей» відображає події періоду російсько-турецької війни за території Північного Причорномор’я. Фільм вийшов у вітчизняний прокат 15 жовтня 2020 року. Того ж місяця стрічку побачили й жителі Стамбула та інших міст Туреччини.

За сценарієм Євгена Тимошенка і Костянтина Коновалова, задунайський козак Андрій отримав завдання доставити листа турецькому коменданту фортеці, але її захоплює ворог. Щоб визволити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти ворога.

Головні ролі зіграли Олександр Соколов, Дерен Талу, Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко, Юрдаер Окур, Олег Симоненко та інші актори.

Фільм створили за підтримки Держагентства України з питань кіно у копродукції з Georgian International Film (Грузія), AISI film (Туреччина), Національної кіностудії ім. Довженка (Україна), Тернопільської кінокомісії (Україна) та кінокомпанії «ІнсайтМедіа» (Україна).

Зйомки фільму відбувалися на натурному майданчику та в павільйонах Одеської кіностудії, у Білгород-Дністровській фортеці, на березі Чорного моря та на річці Дунай.

Раніше український фільм «Мати Апостолів» отримав три нагороди на Нью-Йоркському міжнародному кінофестивалі. А українську стрічку про Бабин Яр покажуть на Каннському кінофестивалі.

Коментарі