Новини

У Токіо оголосили надзвичайний стан через коронавірус. Глядачів на Олімпійських іграх не буде

Олімпіада має відбутися з 23 липня до 9 серпня 2021 року. 

Фото kyodonews.net

Олімпійські ігри у Токіо відбудуться без глядачів. Все тому, що прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа в четвер, 8 липня, оголосив про запровадження у Токіо режиму надзвичайного стану до 22 серпня. Причина —  ситуація з COVID-19.

Про це повідомляє Kyodo News.

Так, кількість виявлених за добу хворих коронавірусною хворобою у Токіо росте 18-ий день поспіль. За 7 липня там COVID-19 виявили в 920 людей — це рекорд із середини травня.

Попередній режим надзвичайного стану в Токіо скасували в середині червня цього року. Зазначимо, що він також передбачає, що ресторани не зможуть працювати після 20:00 і подавати відвідувачам алкоголь.

Міністерка з питань проведення Олімпіади Тамайо Марукава оголосила, що через усі ці причини Ігри відбуватимуться без глядачів. Це рішення погодили Міжнародний олімпійський комітет і органи влади Японії.

Раніше на Олімпіаду заборонили приїжджати іноземним глядачам, а для запобігання спалаху COVID-19 планували пускати до місць проведення змагань не більше 50% від максимально можливої кількости глядачів.

Нагадаємо, Олімпіада має відбутися в Токіо з 23 липня до 9 серпня 2021 року. Україну представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах).

Коментарі