Новини

Пляж у Чернівцях потрапив до переліку небезпечних для відпочинку місць

Фахівчиня розповіла, як відбирають проби води.

Відповідно до хімічних показників, Міністерство охорони здоров’я рекомендує людям відмовитися від відпочинку на десятках пляжів України. Серед них і Чернівецький міський пляж.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» завідувачка міської філії ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Жук, проби відбирали 30 червня. Відповідно результати передали в Центр громадського здоров’я.

Вона зазначила, що результати також передають міській рятувальній службі, аби та проводила освітню роботу з відпочивальниками щодо безпеки на пляжі.

«Згідно з останніми результатами, вода  у Пруті на міському пляжі у Чернівцях, що на вулиці Донбасівській, 5, не відповідала нормам за бактеріологічними показниками. Цю інформацію передали також в Центр громадського здоров’я», — каже Оксана Жук.

Моніторингові дослідження якості води водоймищ та грунту з місць відпочинку проводять двічі на місяць. Проби води беруть у трьох точках: місці купання, вище і нижче цього місця. Також раз на місяць відбирається грунт з міського пляжу.

Воду досліджують на бактеріологічні показники, фізико-хімічні і паразитологічні.

Як зазначила Оксана Жук, термін проведення дослідження на бактеріологічні показники проводиться п’ять днів. Відбирають пробу води, відтак п’ять діб очікують результат.

Раніше ми писали, що на міському пляжі у Чернівцях можна купатися — вода відповідає нормі.

Коментарі