Новини

«Шалений успіх» і приклад для інших: в Ісландії провели експеримент з чотириденним робочим тижнем

Участь у дослідженнях переважно брали держслужбовці з різних сфер — від вчителів до лікарів.

Фото Avel Chuklanov, unsplash.com

Результати двох великих досліджень, які проходили в Ісландії з 2015 по 2019 рік, показали ефективність чотириденного робочого тижня.

Про це пише Бабель з посиланням на звіт Асоціації за стійкість і демократію Ісландії (Alda) і британського центру Autonomy в CBS News.

У чотирирічному дослідженні брали участь 3 тисячі ісландців (1% всієї робочої сили країни). Людей перевели на 36-годинний робочий тиждень без зниження зарплати. Працювали вони за стандартним графіком (з 9:00 до 17:00), а деякі і в нічні зміни. Участь у  дослідженнях переважно брали держслужбовці з різних сфер — від вчителів до лікарів.

«Результати показали, що люди стали щасливішими і продуктивніше працювали, або продуктивність залишалася на колишньому рівні. Крім цього, стресу і вигоряння стало менше, а самі службовці та менеджери відзначили налагодження балансу роботи і відпочинку», — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що співробітники починали ефективніше розставляти пріоритети з виконання завдань і менше проводити тривалих зборів. А також всі вони одностайно визнали дослідження «великим успіхом». Зважаючи на результат, держсектор Ісландії готовий до переходу на чотириденний робочий тиждень.

Раніше ми писали, що співробітники Apple не хочуть повертатися в офіси з «дистанційки».

 

Коментарі