Новини

Майбутня їжа: в Сінгапурі студенти вивчатимуть технології виготовлення альтернативного м’яса

Студенти проводитимуть дослідницький проєкт про проблеми в індустрії альтернативних білків.

Фото Leon, unsplash.com

Сінгапур, який першим у світі почав продавати культивоване м’ясо, запропонує студентам у новому 2021-2022 навчальному році курс із м’ясної альтернативи.

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білка зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU), повідомляє видання newfood.mediа. Курс стартує у серпні, разом із новим семестром.

Він називається «Майбутня їжа — вступ до передових альтернатив м’ясного виробництва» та відкритий для студентів третього й четвертого років навчання природничого та технічного напрямків.

Координатором курсу призначили керівника університетської Програми харчової науки та технологій професора Вільяма Чена.

Розробили його у партнерстві з Інститутом доброї їжі (GFI). До курсу входитимуть усі базові технології: виготовлення рослинного м’яса, культивованого та ферментування білка.

Під час навчання студенти проводитимуть дослідницький проєкт про реальні проблеми, з якими сьогодні зіштовхується індустрія альтернативних білків.

Навчальна програма додатково розтлумачить майбутнім фахівцям питання стійкости альтернативних білків. А ще студенти вивчатимуть, як галузь сприятиме вирішенню глобальної продовольчої безпеки, а також безпеки і зміни клімату.

Коментуючи введення курсу NTU, Чен сказав, що університет раніше розробив низку інновацій для альтернативного виробництва білків і, отже, має гарні можливості поділитися досвідом.

Коментарі