Новини

Великобританія заборонила найбільшу криптобіржу у світі: що це означає для ринку цифрових валют

Заборона не стосується усієї діяльности криптобіржі.

Фото Executium, unsplash.com

Управління з фінансового регулювання і нагляду Великої Британії заявило, що Binance Markets Limited не має права займатися будь-якою регульованою діяльністю на території країни.

Цей крок є ще одним доказом нової хвилі тиску на ринок криптовалют регуляторів у всьому світі, пише CNBC.

З 30 червня Binance зобов’язана інформувати своїх користувачів із Великої Британії про обмеження FCA на своєму офіційному сайті та в додатках.

Binance планувала запустити власний ринок цифрових активів у країні. Однак ця компанія стала однією з тих, які відкликали заявки на реєстрацію в FCA через невідповідність вимогам щодо відмивання грошей.

«Binance Markets Limited відкликало свою заявку 5MLD 17 травня 2021 року після інтенсивного залучення FCA. Дія, вжита сьогодні щодо Binance Markets Limited, триває вже деякий час»,– заявив представник FCA.

Представник FCA уточнив, що заборона не стосується усієї діяльности криптобіржі. Попри те, що Binance Markets Limited не має права пропонувати свої послуги у Великій Британії, незареєстровані фірми продовжать взаємодіяти з британськими споживачами. Це означає, що британці й надалі можуть купувати криптовалюту через цей сайт.

У Binance заявили, що рішення британського регулятора не впливає на послуги, які надає біржа, та наголосили, що відносини з клієнтами не зміняться.

«Ми приймаємо спільний підхід до роботи з регуляторами і дуже серйозно ставимося до своїх зобов’язань щодо їх дотримання. Ми активно стежимо за змінами політики, правил і законів у цьому новому просторі», – заявив представник криптобіржі.

Велика Британія не єдина країна, яка обмежила діяльність ринку криптовалют. Схожі рішення також ухвалили Японія та Китай.

Нагадаємо, що Україна потрапила в топ 10 країн із найбільшим заробітком на біткоїні. А ще Сальвадор став першою у світі країною, що узаконив використання криптовалюти біткоїн як законного платіжного засобу.

Коментарі