Новини

Рада ЄС погодилася підписати угоду про спільний авіаційний простір з Україною

Завдяки цьому українці матимуть змогу купувати квитки за нижчою ціною.

Фото alexey starki, unsplash.com

Рада Європейського Союзу в понеділок, 28 червня, дала згоду на підписання угоди про спільний авіаційний простір з Україною, Вірменією, Тунісом і Катаром. Завдяки такому договору українці зможуть купувати квитки за нижчою ціною.

Про це повідомляє Громадське.

«Рада ЄС тепер готова підписати чотири важливі авіаційні угоди, які покращать ринковий доступ для авіаліній та посилять зв’язки й свободу пересування для громадян. Водночас вони гарантують найвищий рівень безпеки та створять рівні правила гри», — повідомив Міністр інфраструктури Португалії (яка в цьому півріччі голосує в Раді ЄС) Нуну Сантуш.

Така угода зніме ринкові обмеження і пов’яже Україну з внутрішнім авіаційним ринком ЄС. Натомість Київ буде зобов’язаний дотримуватися авіаційних стандартів ЄС.

Про плани підписати угоду про відкрите небо Україна і ЄС оголошували ще 2014 року під час підписання Угоди про асоціацію. Але через два роки на заваді став вихід Великої Британії з Євросоюзу, внаслідок чого між Лондоном та Мадридом тривали суперечки щодо статусу заморської британської території Гібралтар.

Така домовленість допоможе стимулювати розвиток конкуренції на ринку авіаперевезень. А це своєю чергою сприятиме зниженню ціни на квитки. Однак очікувати на різке зниження цін не варто, оскільки через пандемію розвиток цієї галузі обмежений.

Крім того, завдяки цьому нововведенню права українських авіапасажирів захищатимуть так само, як у ЄС.

Учасниками спільного авіапростору з ЄС уже є Молдова, Грузія, Ізраїль та ще низка країн.

Коментарі