Новини

Половина українців готова повністю відмовитися від готівки — дослідження

Українці хотіли б безготівково розраховуватися на ринках, у кіосках і невеликих магазинах, у громадському транспорті тощо.

Фото Marcus Winkler, unsplash.com

49% українців готові повністю відмовитися від оплат готівкою у майбутньому. А кожен третій – зробити це впродовж найближчих двох років.

Про це мовиться у дослідженні Mastercard, передає «Економічна правда».

52% українців вибирають торгову точку з безготівковою оплатою, а 8% опитаних уникають магазинів, де немає можливости оплатити покупку карткою. 

Дані опитування свідчать про те, що українці хотіли би бачити більше можливостей для безготівкових розрахунків на ринках (61%), у кіосках і невеликих магазинах (47%), у громадському транспорті (38%), а також у перукарнях і салонах краси.

Пандемія також вплинула на вибір користувачів. Так, 60% опитаних стверджують, що стали робити покупки онлайн набагато частіше з початку пандемії, а майже половина (45%) робить замовлення онлайн регулярно декілька разів на місяць. 

До речі, 39% українців хотіли б у майбутньому платити за допомогою сканування QR-коду смартфоном. Майже чверть опитаних воліли б використовувати голосового асистента для оплати товарів і послуг. 16% хотіли би платити криптовалютою, і 13% – за допомогою розумної побутової техніки.

Раніше ми писали про те, що 2021 року Mastercard планує розпочати роботу з декількома криптовалютами у своїй міжнародній платіжній системі.

Коментарі