Новини

Mastercard дозволить переказувати криптовалюту

У першу чергу компанія планує зосередиться на стейблкоінах.

photo: Reuters

У 2021 році Mastercard планує розпочати роботу з кількома криптовалютами у своїй міжнародній платіжній системі.

Про це в публікації на сайті компанії розповів виконавчий віце-президент Mastercard з цифрових активів, блокчейн-технологій і партнерства Радж Дамодаран.

«Наша філософія щодо криптовалют проста: мова йде про вибір. Mastercard тут не заради того, щоб рекомендувати вам почати користуватися криптовалютами. Ми тут, щоб дозволити покупцям, підприємцям та компаніям переказувати кошти — традиційні чи криптовалютні — як їм завгодно. Це має бути ваш вибір, це ваші гроші», — йдеться в публікації.

Однак компанія не має наміру працювати з усіма криптовалютами, чимало з яких поки не відповідають її вимогам. У першу чергу Mastercard зосередиться на стейблкоінах — криптовалютах, забезпечених запасами звичайних валют чи фізичних товарів. Такі цифрові гроші люди мають використовувати для повсякденних транзакцій, але не для інвестицій.

Зазначається, що Mastercard уже активно співпрацює з деякими великими фінансовими регуляторами світу, допомагаючи розробляти цифрові валюти центральних банків. Проте досі компанія не працювала безпосередньо з криптовалютами у власній мережі.

Коментарі