Новини

У світі набула чинності перша міжнародна конвенція про заборону харасменту. Її ратифікували 6 країн

У Міжнародній організації праці представлені 187 країн, зокрема й Україна.

Omar Ram, unsplash

У п’ятницю, 25 червня, набула чинності перша міжнародна конвенція про повне викорінення насильства і домагань на роботі. Її підготувала Міжнародна організація праці — спеціалізована установа Організації Об’єднаних Націй.

Про це писали у Міжнародній організації праці (МОП) за кілька днів до набуття чинності Конвенції.

У Міжнародній організації праці представлені 187 країн, зокрема й Україна. Водночас поки що документ ратифікували шість держав: Аргентина, Намібія, Сомалі, Уругвай, Фіджі та Еквадор.

Ці держави зобов’язані через рік, тобто 25 червня 2022 року, на законодавчому рівні заборонити насильство і домагання на роботі, а також забезпечити співробітникам вільний доступ до правового захисту.

У МОП вказують, що насильство та переслідування на роботі мають різні форми й призводять до фізичної, психологічної, сексуальної та економічної шкоди.

«Найкраще майбутнє — це робочі місця позбавлені насильства та переслідувань… Я закликаю країни ратифікувати Конвенцію та допомогти побудувати разом із роботодавцями й робітниками та їхніми організаціями гідне, безпечне та здорове виробниче життя для всіх», — закликав генеральний директор МОП Гай Райдер.

Нагадаємо, відома чернівецька волонтерка Марта Левченко запускає новий соціальний проєкт «Друг дитини». Цей проєкт спрямований на допомогу дітям, які постраждали від сексуального насильства у сім’ї.

Коментарі