Новини

Буковинська мрія. Марта Левченко закликає чернівчан долучитися до створення благодійного фестивалю для дітей

Фестиваль «Буковинська мрія» традиційно проходитиме у Миговому. Цього року його організують у серпні.

 У Чернівцях волонтери починають готуватися до благодійного фестивалю «Буковинська мрія».

Голова чернівецького благодійного фонду «Я майбутнє України» Марта Левченко запрошує усіх охочих стати чарівниками для бідних дітей.

До пандемії 13 років поспіль у ГТК «Мигово» благодійний фонд «Я майбутнє України» організовував всеукраїнський благодійний фестиваль «Буковинська мрія». Там втілювали мрії більше 1000 дітей з дитячих притулків, дітей, позбавлених батьківської опіки, дітей-сиріт та дітей з інвалідністю.

В 2020 році «Буковинська мрія» відбулася онлайн.

Цього року «Буковинську мрію» проведуть у серпні — для дітей, сім’ї яких які проживають за межею бідности та які проживають в «Місті Добра», пережили в своєму житті багато випробувань.

На сторінці благодійниці у фейсбуці можна познайомитися із мріями дітей, які дорослішають у складних обставинах, обрати для себе листа, який розчулив найбільше, та виконати дитячу мрію.

«Кожен може стати чарівником та виконати мрію дитини.  Потрібно просто вибрати в пості, що публікує Марта, номер листа та написати в коментарях, що він буде її виконувати. Ми запрошуємо всіх чарівників, щоб вони приїхали в останній день фестивалю та особисто вручили мрію дитини, яку вони вибрали. Ті хто приїхати не може, можуть надіслати подарунок нам, а ми від імені чарівника вручимо його мрійнику.

Фестиваль буде відбуватися у форматі табору. 100 дітей поїдуть на 10 днів відпочивати, брати участь у різноманітних розвиваючих тренінгах, флешмобах, конкурсах, майстер-класах. А в останній день відбудеться вручення мрій», — розповіла у коментарі «Шпальті» прессекретарка благодійного фонду «Я майбутнє України» Юлія Галич.

Вона додала, що той, хто не може виконати чиюсь мрію, може допомогти фінансово у придбанні путівки у табір для дітей. Вартість однієї путівки 7500 грн. Сюди входить транспортування дітей, проживання з усіма зручностями, 5-ти разове харчування, табірна форма, охорона, анімація, медичний супровід, страхування, басейн та сувеніри.

«Для дітей, які проживають за межею бідности та дітей, які пережили насильство та знущання, це можливість повірити в добро. В таборі вони зможуть, зустріти нових друзів, відкрити свої таланти, проявити свої найкращі якості та зрозуміти, що варто ставити мету і впевнено крокувати до неї, всупереч всім обставинам», — додає волонтерка.

Протягом кількох попередніх тижнів на сторінці Марти Левченко розгортався проєкт Гуманітарна місія ЯмУ. Охочі мали змогу обрати для себе родину, яка потребувала елементарної допомоги — одягу, їжі, засобів гігієни, іграшок чи книжок. Усі родини, які фонд запропонував для підтримки, живуть бідно. Допомогти їм міг кожен охочий.

Фонд взяв на себе перевірку правдивости потреб та ситуації родини, а також комунікацію між патронами та підопічними.

Проєкт «Гуманітарна місія ЯмУ» вже допоміг більше 6 тис. сімей. Щоденно фонд отримує 20 нових звернень за гуманітарною допомогою. Аби задовільнити якнайбільше потреб, кожного дня країною відправляють понад 20 посилок для найбідніших родин. Речі для цих посилок надсилають люди із різних куточків України та світу — майже тонну щодня. Долучитися до гуманітарної місії чи виконання мрій дітей можна на сторінці голови фонду у соціальних мережах.

Фонд «Я майбутнє України» реалізує проєкти за фінансового сприяння Проєкту ЄС «Підвищення спроможности ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Як проходив фестиваль у 2019 році дивіться тут. 

Коментарі