Здійснити бажання дітей. Як пройшов благодійний фестиваль «Буковинська мрія». Фото

Фонд Марти Левченко організовує захід уже водинадцяте.

Сьогодні, 5 червня, у Миговому на Вижниччині офіційно розпочали фестиваль здійснення дитячих бажань «Буковинська мрія». Захід організовує благодійниця Марта Левченко та її фонд «Я майбутнє України». Фестиваль традиційно відбувається уже водинадцяте. Цьогоріч виконали рекордну кількість мрій – 1500. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла Марта Левченко.

«Ще багато років тому нас було дуже мало – менше півсотні дітей. Сьогодні ми втілюємо півтори тисячі мрій. До нас приїхали діти з усіх областей України. Абсолютно всі регіони представлені. Мрійники – це дітки з дитбудинків, інтернатів, діти-сироти. Ті, в яких найголовніша мрія, – це мати сім’ю, маму, свою власну родину», – розповіла Марта.

Читайте також: Чернівецьке Місто Добра. Репортаж із дитячого центру «Мрія Марти»

За словами благодійниці, список дитячих мрій зазвичай незмінний. Хлопці найбільше хочуть м’ячі та велосипеди, дівчата – косметику чи одяг.

«У нас сьогодні безліч велосипедів, телефонів, смартфонів, фотоапаратів. Дуже модними цього року є фітнес-годинники серед дівчаток. Також косметика, шампуні, м’ячі, рюкзаки, солодощі, – все це ми зібрали. Найбільше мрій здійснили за останні дві доби. Наші чарівники активізувалися. І ми вирішили зробити так, аби жодна дитина сьогодні не залишилася без подарунка», – сказала Марта Левченко.

Цьогоріч на фестивалі діток розважали Лавіка, гурти «Сальто назад», «ТНМК». Також усіх охочих частували солодкою ватою чи морозивом, катали на атракціонах, навчали основам миловаріння та секретам складання кубика Рубика.

Фото Ірини Болести

Залишити відгук