Новини

Кабмін затвердив обмеження на в’їзд в Україну через штам коронавірусу «Дельта»

Нові норми почнуть діяти з 2 липня.

Фото Markus Winkler, unsplash.com

Кабінет Міністрів України вніс зміни до карантинних норм для протидії поширенню штаму «Дельта» коронавірусу. Зокрема зміни стосуються в’їзду в Україну з країн, де зараз спостерігається спалах цього штаму. Нові норми почнуть діяти з 2 липня.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

«Перш за все ми будемо проводити контроль стану здоров’я прибулих з країн, де цей штам коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуть пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску через державний кордон», — коментує рішення уряду заступник міністра —головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Іноземцям (крім тих, хто має посвідку на постійне проживання в Україні) та особам без громадянства старше 12 років, які в’їжджають до України з Індії, Великої Британії, Росії та Португалії або перебували на цих територіях не менше семи днів упродовж останніх двох тижнів, треба буде здати експрес-тест на визначення антигена коронавірусу. Це треба зробити безпосередньо в пунктах пропуску на кордоні.

В Україну впустять, якщо результат буде негативним.

У разі позитивного тесту або відмови тестування прикордонник може не пропустити людину на територію нашої держави.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно живуть на українській території (крім тих, хто молодше 12 років) та прибули з вказаних країн, також повинні обов’язково здати експрес-тест. Якщо він позитивний, їх відправляють на обов’язкову самоізоляцію або обсервацію.

Наразі у МОЗ говорять всього про чотири країни, з яких обмежать в’їзд через штам «Дельта». Водночас у РНБО зазначили, що цей штам може потрапити на територію України також із Польщі, Румунії та Словаччини.

Перелік країн будуть переглядати та оновлювати залежно від епідемічної ситуації.

Раніше ми писали про те, що карантин в Україні продовжили до вересня.

Коментарі