Новини

Microsoft офіційно презентувала операційну систему Windows 11

Windows 11, зокрема, отримає нове меню «Пуск» і панель завдань, розташовані у центрі екрану.

Фото microsoft

Компанія Microsoft презентувала нову номерну версію своєї операційної системи Windows 11.

Про це повідомляють у блозі компанії.

Windows 11, зокрема, отримає нове меню «Пуск» і панель завдань, розташовані по центру екрану, редизайн вікон з закругленнями, тінями і анімаціями, панель з віджетами. А також оновлений Microsoft Store з підтримкою Android-додатків, інтеграцію з Teams та інші зміни.

«Windows 11 – це зручний простір для творчости, у якому ви можете реалізувати свої задуми завдяки оновленому інтерфейсу. Перероблене меню «Пуск» і нові способи зв’язку з близькими, перегляду новин, а також взаємодії з іграми та вмістом», — йдеться у повідомленні.

Microsoft заявляє, що Windows 11 – «найбільш захищена» ОС компанії.

Система займає на 40% менше місця і працює більш ефективно, ніж раніше. Це завдяки покращенням роботи з фоновими завданнями.

«Сервіс Microsoft Teams тепер інтегрований прямо в Windows 11 як для комерційних користувачів, так і для споживачів. Таким чином, Microsoft відмовляється від використання Skype з Windows 10. Microsoft Teams можна знайти прямо на панелі завдань», — пише The Verge.

Оновлення буде безкоштовним для власників Windows 10, заявив на презентації головний директор по продуктах Microsoft Панос Панай.

За його словами, нова ОС буде краще працювати на декількох моніторах, запам’ятовувати розташування додатків в різних вікнах і відновлювати їх при підключенні.

«Windows 11 ще не готова, але її випустять у цьому році. ПК з попередньо інстальованою ОС Windows 11 надійдуть у продаж пізніше», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що дослідники з інформатики Університету центральної Флориди у США розробили нову систему штучного інтелекту. Вона визначає сарказм у текстах із соцмереж.

Коментарі