Новини

Дослідники розробили систему, що визначає сарказм у текстах із соцмереж

Сарказм розпізнає штучний інтелект.

Фото Merakist, unsplash.com

Дослідники з інформатики Університету центральної Флориди у США розробили нову систему штучного інтелекту. Вона визначає сарказм у текстах із соцмереж.

Про це повідомляє Neuroscience News.

«Під час живої розмови сарказм можна легко визначити за допомогою міміки, жестів і тону оратора. Виявлення сарказму в текстовому спілкуванні — незвичне завдання, оскільки кожен із цих сигналів недоступний», — зазначила докторантка з інформатики Рам’я Акулу.

Зокрема команда вчених навчила комп’ютерну модель знаходити закономірності, які часто вказують на сарказм. А також навчила правильно виділяти конкретні слова та репліки.

Для отриманих результатів дослідники застосували техніку, за допомогою якої визначали емоції користувача, що написав текст. 

Раніше ми повідомляли про те, що ізраїльська компанія Tevel Aerobotics Technologies розробила летючий автономний робот FAR. Для ідентифікації та збору фруктів він використовує штучний інтелект.

Радимо вам також почитати колонку Андрія Тужикова «Чи може штучний інтелект бути митцем?». Автор пише про те, як працюють нейромережі, чи можна вважати творіння ШІ мистецтвом та що таке мистецький твір.

Коментарі