Новини

Лікарі отримуватимуть від 20 тисяч гривень: Зеленський підписав відповідний указ

Президент завізував документ під час виступу в День медичного працівника.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про підвищення мінімального розміру заробітної плати для медичних працівників. Документ він завізував під час виступу, присвяченого до Дня медичного працівника, передає «Ліга.Новости».

Зеленський наголосив, що якщо українським лікарям не дати можливість заробляти, їм її дадуть в інших країнах.

«Щонайменше 13 500 грн для середнього медичного персоналу і не менше 20 000 грн для лікарського складу.

Зараз уряд починає процес підготовки держбюджету на 2022 рік. Я очікую, що він стане чітким сигналом про відновлення престижу і важливої ролі медиків у нашому суспільстві.

Прошу уряд врахувати ці розміри під час розрахунку тарифів медичних гарантій і формування бюджетів відомчих медичних установ», – зазначив президент.

Також він звернувся до місцевої влади із закликом справедливо розділяти зарплати в медустановах, щоб не вийшло так, що «керівники лікарень отримують у місяць 100 000 грн, а лікарі і медсестри — 6 000 грн».

За даними Національної служби здоров’я, 2020 року керівники медустанов з надання спеціалізованої допомоги в середньому отримували 23 500 грн, лікарі – менше 9000 грн, середній медперсонал – 7 500 грн, а молодший медперсонал – близько 6000 грн.

У червні 2020 року тодішній Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що рівень зарплат медиків є недостатнім, а заробітна плата лікаря в Україні повинна стартувати від 20 000-25 000 грн.

Нагадаємо, «Шпальта» повідомляла, що директорам львівських шкіл підвищать зарплату до тисячі доларів.

Коментарі