Новини

JYSK збирає на переробку батарейки і павербенки: де їх можна здати в Чернівцях

Усі батарейки, акумулятори та павербенки відправляють на гарантовану утилізацію на заводі GreenWEEE у Румунії.

Фото John Cameron, unsplash.com

Відтепер у магазинах міжнародної мережі JYSK можна здати батарейки на переробку. Пункти прийому є у всіх магазинах мережі по всій країні.

Як передає Громадське, знайти найближчу до вас точку можна тут. У Чернівцях, зокрема, магазин є у ТЦ «Майдан», що на вул. Героїв Майдану, 71.

Зазначають, що всі охочі можуть здати до 50 батарейок за один візит. У магазинах при вході встановили для цього унікальні прозорі контейнери.

Тут приймають батарейки та акумулятори ємністю до 7 А/год таких типів:

— пальчикові батарейки та акумулятори від розмірів AAA до D, а також типу «крона»;

— батарейки-таблетки різних типів;

— акумулятори від мобільних телефонів та ноутбуків;

— павербенки.

Усі батарейки, акумулятори та павербенки відправляють на гарантовану утилізацію на заводі GreenWEEE у Румунії.

Проєкт «Батарейки, здавайтеся!» допомагає JYSK із їх збором та переробкою. А оплачує її компанія у межах програми екологічної відповідальности.

«Це далеко не перша екоініціатива від JYSK, проте вона є однією з найважливіших. Час від часу ми збираємо старі матраци на правильну утилізацію, а також старі подушки, які відправляємо в притулки для тварин. У магазинах ви не побачите одноразових пластикових пакетів — натомість ми популяризуємо міцні та довговічні шопери. Ми знаємо, що покупці наших магазинів цінують затишок та комфорт власних осель не менше за чистоту і безпеку довкілля. А тому переконані, що цей проєкт буде успішним», — запевняє виконавчий директор компанії JYSK в Україні Євгеній Іваниця.

Якщо здати вживані батарейки в мережі JYSK із 17 до 30 червня, то можна отримати 10% знижки на нові.

Після збору батарейки та акумулятори потраплять на ліцензований склад. А коли збереться партія на 20 тонн, її відправлять на переробку на завод GreenWEEE у Румунії.

Там їх сортують на 8 типів відповідно до хімічного складу. Із батарейок видобувають сталь, цинк-марганцевий концентрат та фракцію паперу / пластику (упаковка), яка згодом стає альтернативним паливом.

Іншу частину батарейок після сортування відправляють на переробку на завод у Німеччині. 100% усієї маси повертається для корисного використання у виробництві нових товарів і речовин.

Нагадаємо, що в Україні запустили національну мапу пунктів прийому вторинної сировини. У Чернівцях є 11 таких.

Коментарі