Новини

У Чернівцях проведуть підрахунок безпритульних собак: потрібні волонтери

Підрахунок безпритульних собак триватиме три дні.

Архівне фото

З 18 по 20 червня у Чернівцях проведуть підрахунок безпритульних собак.

Про це повідомляють організатори у фейсбуку.

«Потрібно розуміти, якою насправді є ситуація з безпритульними тваринами і скільки їх є на вулицях міста. Адже тоді можна планувати відповідні заходи. Зокрема, скільки на рік потрібно простерилізувати, провакцинувати, прилаштувати, скільки насправді собак на самовигул відпускають безвідповідальні власники тощо», — мовиться у повідомленні.

Організатори запрошують волонтерів долучитися до ініціативи. Для цього потрібно зареєструвати тут.

Далі необхідно завантажити мобільний застосунок «Strays ID». Напередодні підрахунку на телефон надійде смс із логіном та паролем.

«О 7:00 виходимо на обраний сектор, вводимо в додаток пароль та логін і починаємо нашу захопливу пригоду в пошуках безпритульних собак. Це нічим не гірше гри в «Покемона», але з користю і для людей, і для безпритульних тварин», — зазначають організатори.

У застосунок потрібно буде завантажити фото тварин, записати їхні приблизний вік, розмір і стать. Також треба буде визначити, чи собака дійсно безпритульний, чи перебуває на самовигулюванні та інші важливі деталі.

Якщо в кадр потрапляє 2-3 тварини, то робимо фото декілька разів, вносячи дані щодо кожної з них окремо.

Якщо є якісь запитання чи проблеми з реєстрацією, можна телефонувати за номером 097 530 05 38 або писати у вайбер: 050 374 87 10.

«Кожен учасник підрахунку отримає заохочувальний подарунок — значок, що відбиває світло, та карту з квестом Чернівцями. Також буде розіграш подарунків від благодійного фонду «Four Paws», — підсумовують організатори.

Нагадаємо, у Чернівцях до 25 червня триває безкоштовна стерилізація та вакцинація безпритульних і домашніх безпородних собак від сказу.

Коментарі