Новини

«На одній сцені — ковбой і репер». У Чернівцях відбувся концерт Паліндрома і Sasha Boole

Захід провели у дворику Ратуші. Там зібралося більше сотні людей.

12 червня у Чернівцях із першим сольним концертом виступив Степан Бурбан із проєктом «Паліндром». А також український співак та композитор, автор пісень у жанрі кантрі та інді-фолк Sasha Boole.

Захід провели у дворику Ратуші. Там зібралося більше сотні людей. 

Спершу зі своїми піснями виступив чернівчанин Sasha Boole (Олександр Буліч). 

«Сьогодні тут відбувається унікальна подія. На одній сцені — ковбой і репер», — пожартував перед концертом Олександр.

Впізнати його нескладно: ковбойські черевики, капелюх та широка усмішка. Як згодом зазначив виконавець у коментарі «Шпальті», такий вигляд він має не лише на концертах. 

«Звичайні ковбойські черевики, яких я маю декілька пар, взуваю, коли йду гуляти у ліс, працюю чи йду в ресторан… І на концерти. А капелюх — незаслужено забутий елемент в українському суспільстві, де більшість чоловіків одягає китайські чорні куртки та однакові джинси», — каже Sasha Boole.

За його словами, він знайомий зі Степаном Бурбаном давно. А їхній спільний виступ — ініціатива організатора Артема Жука:

«Артем мені зателефонував і каже: “Хочу зробити концерт Степана у Чернівцях. Може, разом зіграєте?” І я подумав: “Чому б і ні?” Це цікаве поєднання, різна публіка. 

І враження від виступу максимально приємні. Я люблю виступати у Чернівцях, тут граю рідко. Але це ж рідне моє місто. Публіка тепла, уважна. Із задоволенням зіграю тут іще через рік-два», — підсумував Олександр.

Sasha Boole ще в докарантинний період виступав багато — мав по 100-120 концертів у рік по всій Європі. Окрім своєї сольної програми, у нього є міжнародний гурт із музикантами з різних країн. 

До речі, Олександр Буліч зазначив, що планує зі Степаном видати спільну пісню. Над треком уже працюють. 

Приблизно через годину перед публікою з’явився Степан Бурбан із проєктом «Паліндром». Львів’янин приїхав до Чернівців зі своїм другом Ігорем Хоркавим (псевдонім Монтеск’є), який грав на гітарі. А також із дівчиною Роксоланою Мицько.

«Ігор робить круту музику, яку я теж моментами люблю слухати. Він буде допомагати мені грати концерт. У нас із ним дует. А Лана (Роксолана – ред.), крім всього іншого, є тур-менеджеркою і намагається тримати це все купи», — сказав «Шпальті» Степан Бурбан перед виступом.

Організатор концерту Артем Жук розповів, що захід вийшов крутим. Відвідувачі танцювали, підспівували, а також дякували за виступ. 

«Схоже музичне поєднання організовую вже не вперше. В одному із закладів міста декілька років тому вже був концерт електронної музики і пісень Саші Буля. Це насправді дуже круто, бо можна долучити до події людей, які слухають різні жанри. А це допомагає їм вийти за певні межі, послухати іншу музику, а також розважитися й інтелектуально розвинутися». 

Артем додав, що у Чернівцях цього літа планують організувати ще декілька концертів.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі