Новини

Камбек не вдався: Україна таки програла Нідерландам, забивши «помаранчевим» два м’ячі

Пропустивши два м’ячі, українці по ходу зустрічі зуміли відігратися. Проте втримати нічию не зуміли.

Фото UEFA

Збірна України поступилася у своєму першому поєдинку на Євро-2020 фавориту групи C збірній Нідерландів.

Цього разу керманич української команди Андрій Шевченко відійшов від експериментів, які виявилися невдалими під час відбору на чемпіонат світу 2022 року, і випустив її на поле зі вже звичною для українців схемою 4-3-3.

Зі стартових хвилин у воротах нашої збірної грав Георгій Бущан, зліва в захисті був Віталій Миколенко, в центрі — Микола Матвієнко та Ілля Забарний, справа — Олександр Караваєв.  У центр поля вийшли Олександр Зінченко, Сергій Сидорчук та Руслан Малиновський. Лівого вінгера грав Олександр Зубков, правого — Андрій Ярмоленко, а в центрі нападу був Роман Яремчук.

Уже на 10 хвилині матчу зазнав ушкодження лівий вінгер Олександр Зубков, і його на полі замінив натуралізований бразилець Марлос. Перевага за володінням м’ячем та кількістю ударів по воротах у першому таймі була на користь нідерландців. Вони мали декілька небезпечних нагод вийти вперед, але нашу команду рятував Георгій Бущан.

Оцінки за матч за версією аналітичного порталу WhoScored

У другому таймі захист української збірної все ж не встояв. Миколенко не зумів перервати передачу на правого латераля нідерландців Дюмфріса. Той прострелив у штрафний майданчик, але Бущану вдалося перервати його. Проте опорний півзахисник Сидорчук не встигає за тепер уже колишнім гравцем Ліверпуля, капітаном збірної Нідерландів Джоржиньо Вейналдумом, який першим опинився на м’ячі та розстріляв ворота української збірної, вивівши вперед господарів поля.

За 6 хвилин помаранчеві забили вдруге. Півзахисник Барселони Френкі де Йонг віддав проникаючу передачу на того ж таки Дюмфріса. Той намагався прокинути м’яч повз Віталія Миколенка. Останній ніби прикрив голландця корпусом, але раптом упав на газон. Суддя гру не зупинив. На допомогу нашому лівому захиснику прибіг центрдеф Микола Матвієнко, який намагався вибити м’яч, але зробив це прямо під удар нападника господарів Ворхорста, який впритул розстріляв ворота української команди, подвоївши перевагу.

Фото UEFA

Проте українці не просіли морально та продовжили грати. Андрій Шевченко посадив назад на лаву запасних Марлоса, який замінив на початку гри травмованого Зубкова. Замість Марлоса вийшов Микола Шапаренко.

Олександр Зінченко почав грати лівіше, і саме з його кроса на правий фланг, у ноги Андрієві Ярмоленку, розпочалася наша перша гольова атака. Андрій обігрався з Романом Яремчуком на межі карного майданчика. Останній, виманивши на себе декількох захисників помаранчевих, звільнив простір для удару Ярмоленко та викотив п’ятою м’яч йому. Андрій у звичному для себе стилі завдав красивий обвідний удар, скоротивши перевагу господарів.

Уже за 4 хвилини гостям вдалося зрівняти рахунок у зустрічі. Руслан Малиновський подав зі штрафного точнісінько на голову Романові Яремчуку, який не схибив та пробив у дальній кут.

Зрештою, втримати нічию українцям не вдалося. На останніх хвилинах одноклубник Олександр Зінченка в Манчестер Сіті Натан Аке безперешкодно навісив Дюмрфіса, який на другому поверсі переграв Олександра та забив вирішальний гол у зустрічі.

Отже, господарі за підсумками зустрічі здобувають 3 очки, як і інші конкуренти збірної України в групі C — австрійці, котрі зуміли переграти з рахунком 3:1 збірну Північної Македонії.

Коментарі