Новини

Перші дві країни офіційно визнали українське свідоцтво про вакцинацію

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав українців вакцинуватися. За його словами, вакцини в Україні достатньо.

Фото CDC, unsplash.com

Перші дві країни офіційно визнали українське свідоцтво про вакцинацію. Так, Україна цього тижня домовилася з Угорщиною та Молдовою про взаємне визнання таких документів.

Про це у фейсбуку заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Укрінформ.

Водночас він написав, що уряд продовжує працювати над розширенням списку відкритих країн для українців, а також над цифровим сертифікатом, який відповідатиме вимогам Європейського Союзу.

Також він закликав місцеву владу активніше відкривати центри масового вакцинування проти COVID-19 і збільшити кількість таких центрів в населених пунктах.

«Вакцини в Україні достатньо. Усі охочі повинні отримати змогу вакцинуватися якнайближче до свого місця проживання», – наголосив прем’єр.

Очільник уряду нагадав, що цього тижня Україна отримала ще понад 183 тисячі доз вакцини Pfizer, з них 117 тисяч – у межах ініціативи COVAX та більш як 66 тисяч – згідно з контрактом.

Він зазначив, що у різних містах України вже запрацювали понад 50 центрів масової вакцинації проти COVID-19. Найбільше: 13 — у Дніпропетровській області, 8 — у Львівській, 7 — в Одеській, 5 — у Полтавській.

Коментарі