Новини

Карта України та колекція QR-кодів. У Туреччині представили унікальні українські вишивки

За вишитими QR-кодами можна переглянути інформацію про Україну, її історію, культуру та мистецтво. 

У Туреччині на міжнародній виставці представили унікальні українські вишивки. Зокрема вишивану карту України та вишиті QR-коди, перехід за якими веде до інформації про Україну, її історію, культуру та мистецтво. Захід організувати в Анкарі.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Кожен регіон в Україні має свої унікальні традиції вишивання, тому карта, яку ми створили та представляємо сьогодні – це знайомство з Україною через вишивку», – сказала співорганізаторка виставки Тетяна Сибіга.

Цю карту України створила група етнографів та майстрів з вишивки. 

А вишиті QR-коди створили майстрині з української діаспори в Туреччині в рамках проєкту Glow Art Тетяни Протчевої за координації та участі Тетяни Сибіги. 

«Застосування цифрових технологій нерозривно пов’язане з нашим життям, тому колекція QR-кодів – це вже ніби зв’язок минулого з сучасністю. Наші майстрині створили колекцію, перехід за посиланнями якої веде на ресурси, що дають змогу помилуватися «Квітами України», відчути запальний ритм «Гопака»,  дізнатися про найбільший у світі літак «Мрія», послухати український та турецький гімни та навіть здійснити віртуальну подорож до України». Такий підхід цікавий не лише дорослим, а й дітям, що особливо важливо для  виховання патріотичних почуттів», – сказала Тетяна Сибіга. 

Раніше ми писали про те, що працівники посольства Великої Британії в Україні сфотографувалися у формі української збірної з футболу.

Коментарі