Новини

Усі регіони України перевели у «зелену» карантинну зону

У Чернівецькій області рівень завантажености ліжок із киснем – 20,2% при граничному показнику 65%.

Усі області України з 9 червня перебувають у «зеленій» зоні епідемічної небезпеки.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з ними, в Україні рівень захворюваности становить 74 на 100 тисяч населення при визначеному показнику 75 на 100 тисяч. У 16 областях цей показник нижчий.

Рівень шпиталізацій у країні станом на 8 червня становить 15,5 на 100 тисяч населення при визначеному показнику 60 на 100 тисяч. Завантаженість ліжок із киснем — 17% при граничному показнику 65%.

У Чернівцях показник рівня захворюваности на COVID-19 складає 69, рівень шпиталізацій — 18,6 при показнику 60 на 100 тисяч населення. А рівень завантажености ліжок із киснем – 20,2% при граничному показнику 65%.

Раніше Кабінет Міністрів послабив карантинні обмеження. Зокрема ресторанам і кафе дозволили працювати цілодобово, а відстань між столиками зменшилася до 1,5 метра.

Уряд дозволив також роботу нічних клубів, проведення концертів та масових заходів. Проте повинно бути не менше 4 м² площі на одну особу, тобто наповненість залу може сягати не більше двох третин від загальної кількости місць.

Також змінився порядок розміщення людей у кінотеатрах і концертних залах. Тепер дозволили два заповнені ряди й один порожній.

Крім того, уряд дозволив роботу готелів, кемпінгів і хостелів.

Під час в’їзду на територію України можна пред’являти, крім ПЛР, експрес-тести на антиген або документ про вакцинацію.

Коментарі