Новини

Доставка свідоцтва про народження через Укрпошту: в єМалятко запрацювала нова послуга

За рік існування сервісу єМалятко понад 125 тисяч українців подали заявки на отримання потрібних документів.

Фото Jelleke Vanooteghem, unsplash.com

Відтепер в Україні батьки можуть замовити доставку Укрпоштою свідоцтва про народження дитини через сервіс єМалятко.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У повідомленні мовиться, що за рік існування сервісу єМалятко понад 125 тисяч українців подали заявки.

«83% батьків реєструють народження дитини саме через цей сервіс. А відтепер отримати свідоцтво про народження можна без відвідування жодних установ, у поштовому відділенні або ж кур’єром додому», — йдеться у повідомленні.

Вартість послуги — 46 і 66 гривень відповідно. Оплата готівкою під час отримання замовлення. Терміни доставки — до 2-х днів у межах области та до 3-х днів — у межах України з моменту оформлення свідоцтва у відділі ДРАЦС.

Вам буде цікаво: У «Дії» стали доступними понад 10 нових онлайн-послуг

«Ціль Мінцифри — комфорт та безпека кожного українця з перших хвилин життя. Сьогодні разом із партнерами запускаємо першу в історії України доставку державних документів і робимо послуги для батьків ще зручнішими. Відтепер не потрібно стояти в чергах, ходити по держустановах — кур’єр доставить свідоцтво про народження одразу до дверей», — зазначив віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У Мінцифрі нагадують, що єМалятко — це 9 послуг за однією заявою для новонароджених дітей. Серед основних — реєстрація дитини, оформлення допомоги під час народження, допомоги на дітей із багатодітних родин тощо.

Завдяки цьому сервісу батькам не потрібно відвідувати 11 установ та заповнювати 37 документів.

Нагадаємо, що раніше Міністерство цифрової трансформації спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) презентували освітній серіал «Медіаграмотність у часи пандемії».

Коментарі