Новини

У Чернівцях відкриють два центри масової вакцинації від COVID-19: де та кого щепитимуть

Вихідними у місті працюватимуть центри вакцинації в «Юності Буковини» та на Калинівському ринку.

Фото Mufid Majnun, unsplash.com

Вихідними, 12 та 13 червня, у Чернівцях запрацюють центри масової вакцинації проти COVID-19. Зокрема мобільний на Калинівському ринку та стаціонарний у «Юності Буковини». 

Наразі до листа очікування записалися 7 тисяч буковинців. Щеплюватимуть у центрах препаратом Coronavac.

Про це повідомила на брифінгу заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

«Запрошуємо всіх чернівчан, які записалися в додаток «Дія» і хочуть отримати щеплення вакциною, яка доступна. Це CoronaVac, придбана за державні кошти, якою щеплюють у всіх містах у центрах вакцинації», — зазначила вона.

Наразі вакцинацію записалися 7 тисяч буковинців. 30% заявок уже опрацювали.

Минулими вихідними у Чернівцях уже пілотували два пункти щеплення. Тоді прийшли отримати вакцину 100 чернівчан.

За словами Наталії Гусак, усім, хто записався, телефонують та запрошують на масову вакцинацію у центр у «Юність Буковини».

Також чиновниця закликала буковинців із районів записатися в «Дію» та приїхати у Чернівці задля отримання вакцини. 

Як зазначив заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк, завдяки вакцинації є можливість забезпечити перехід коронавірусної інфекції в ранг керованих інфекцій.

«Хочу звернутися до працівників Калинівського ринку, вакцинація, яку проводять цієї суботи в медпунткі біля 5 сектора з 10:00 до 16:00, дозволить бути впевненими у світлому майбутньому власного бізнесу на Калинівському ринку. Вакцинуйтеся, аби підприємство не закривалося під час майбутньої хвилі коронавірусної інфекції», — закликав Юрій Лесюк.

Також він зазначив, що вакцина буде потрібна чернівчанам, які планують відпочивати закордоном.

«Людина, яка отримає дві дози препарату, зможе отримати паспорт вакцинації та безперешкодно відвідати курорти Європи й інших країн. Адже вакцину Coronavac визнають усі країни Європи.
Другу дозу вакцини буковинці зможуть отримати через 28 днів. Це приблизно початок липня. Після другого щеплення можна буде одержати на місці паспорт вакцинації або ж електронний паспорт у сімейного лікаря», — зазначив заступник міського голови.

У центрах вакцинації будуть працювати дві бригади лікарів. За день зможуть щепити близько 500-600 людей. Це тисяча вакцинованих за два дні роботи. 

Центри працюватимуть за запитом буковинців. Насамперед вихідними — 12 та 13 червня, а також через 28 днів — для тих, хто отримав першу дозу вакцини.

Для щеплення треба прийти з паспортом, ідентифікаційним кодом, аби людину можна було ототожнити в електронній системі охорони здоров’я.

Раніше ми писали про те, що у Чернівецькій області стартував пілотний проєкт із запуску пунктів масової вакцинації проти COVID-19.

Коментарі