Новини

ФБР поширювало свій месенджер серед злочинців. Це допомогло затримати понад 200 зловмисників

Також поліція вилучила три тонни наркотиків і $35 мільйонів готівкою й активами.

Фото Gilles Lambert, unsplash.com

Федеральне бюро розслідувань США спільно з поліцією Австралії та Нової Зеландії зуміло затримати понад 200 злочинців. А в цьому йому допоміг розроблений правоохоронцями месенджер.

Про це пише BBC.

Операція почалася ще три роки тому, у 2018-му. Тоді ФБР почало контролювати зашифрований месенджер ANOM. Злочинці поширювали цей месенджер на спеціальних мобільних пристроях — на них не можна було дзвонити або відправляти пошту. 

Зазначають, що австралійський торговець наркотиками Хакан Аїк став основною фігурою в цій схемі. Він також порекомендував додаток кримінальним спільникам.

Пристрої поширювали серед лідерів злочинців. Саме тому інші зловмисники були впевнені, що платформу можна використовувати. Водночас правоохоронці змогли оперативно читати мільйони повідомлень з описом планів убивств, масового ввезення наркотиків та інших схем.

Як результат — силовики затримали 224 злочинців. Австралійська поліція вилучила три тонни наркотиків і $35 мільйонів готівкою й активами. Загалом в операції брали участь понад 9 тисяч поліцейських.

Коментарі