Новини

Розповіді про свій край та рецепти української кухні: у Чернівцях представлять культурно-соціальний проєкт

Можна надіслати на конкурс матеріали про народні ремесла, рецепти української кухні, цікаві розповіді про пам’ятки тощо. А потім за них отримати нагороди.

Архівне фото Шпальти

7 червня у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбудеться презентація міжнародного культурно-соціального проєкту в Чернівецькій області «Таємниці України для тебе».

Початок о 14:00. 

Організатори проєкту — БФ «Чисті серцем» та Центр української культури у м. Таллінні (Естонія).

Цим заходом хочуть залучити громади до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Про це «Шпальті» повідомив радник голови Чернівецької обласної ради Олександр Білоус.

«Цей проєкт про українську автентику, народні ремесла, рецепти української кухні, популяризацію історичних, природних та культурних об’єктів із різних регіонів України, цікаві розповіді про пам’ятки тощо. Також шукають інформацію про давні співанки, танці. Дані збирають по всій Україні», — зазначив він.

За словами Олександра, «Таємниці України для тебе» — це символічне продовження міжнародного соціального проєкту «Книга Добра». Її реалізували за підтримки Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна (2014-2019 рр.), Міністерства закордонних справ Естонії, Посольства Естонії в Україні та інших. 

«Запрошуємо голів ОТГ Чернівецької области, людей, що відповідають за туризм та культуру тощо. Адже вони можуть допомогти зі збором інформації та надати історичні матеріали на конкурс. Кращі історії опублікують у книзі “Таємниці України для тебе”, а також буде грошова винагорода», — сказав Олександр Білоус.

Як подати заявку:

— перейдіть на сайт tainaua.blogspot.com;

— зверху натисніть «заповнити анкету учасника»;

— оберіть потрібний напрямок;

— заповніть анкету, натисніть «відправити».

Захід відбудеться за участю Міністра закордонних справ України 2014-2019 рр. Павла Клімкіна, Почесного Консула Угорщини в Івано-Франківську та Івано-Франківській області Василя Вишиванюка, керівника Центру української культури у м. Таллінні (Естонія) Анатолія Лютюка та за підтримки Чернівецької обласної ради і Чернівецької міської ради. Адреса: місто Чернівці, вул.Головна, будинок 140.

Коментарі