Новини

Велике свято для малечі. Як відзначили День захисту дітей у «Місті добра» в Чернівцях

Увесь день тут грає гучна музика. Для діток підготували насичену святкову програму.

1 червня у світі відзначають Міжнародний день захисту прав дітей.

Цього року це свято у сімейному колі масштабно відзначили й у кризовому центрі «Місто добра».

Зранку тут грає гучна музика. Для діток підготували насичену святкову програму.

«У «Місті добра» дітки знають, що сьогодні свято, вони до цього готувалися і дуже на нього чекали. Це дуже важливо, бо більшість із них раніше не святкувала навіть свого дня народження. Вони співали з Андрієм Рибарчуком, танцювали з Ванею Величко. Для них цілий день тут працюють аніматори, розважають їх, влаштовують усілякі конкурси. Багато емоцій їм принесла бійка фарбами холі і бульбашкове шоу», — розповідає Марта Левченко.

На дворі для дітей розгорнули сцену і барбекю-зону.

Сьогодні тут святкують 200 дітей. Це вихованці «Міста добра» і його випускники. Такий формат свята тут планують робити регулярно.

Сьогодні у «Місті добра» відкрили і стіну пошани лікарям.

«Ми маємо ще одних янголів-охоронців. Це наші лікарі. Ті, хто піклується про здоров’я наших малюків, хто допомагає лікувати наших вихованців.

Вони не беруть у нас гроші за обстеження і медичні послуги. І ми їм хочемо віддячити. У нас сьогодні відкривається дошка пошани наших янголів у білих халатах. Це для нас надважливо, бо сьогодні дуже веселий день не лише для самих дітей, але й для батьків. Це свято, яке нагадує про права дітей і про те, що дорослі за них відповідальні. У діток є право на освіту, на розваги, на медицину, право на дитинство і на те, щоб мама була поруч. І ці права тут надаються», — додала волонтерка.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі