Новини

Ізраїльський стартап друкуватиме рослинні яйця на 3D-принтері

Альтернативне яйце буде виготовлено з використанням запатентованої технології 3D-друку SavorEat.

Фото
Önder Örtel, unsplash.com

Ізраїльський стартап SavorEat, що створює на 3D-принтері альтернативу м’ясу, розпочинає виробництво рослинних яєць під брендом Egg’n’up.

Новий продукт створений за підтримки венчурної компанії Millennium Food-Tech, яка займається фінансуванням стартапів із харчових технологій. Вона профінансувала Egg’n’up на 2,5 млн доларів.

Ринок рослинних яєць поки що не настільки розвинений, як альтернативні категорії молока чи м’яса, проте він стабільно зростає. Інститут доброї їжі оцінює сегмент рослинних яєць у $27 млн. За 2019-2020 роки він виріс на 168%.

Вам буде цікаво: Панамський капелюх ручної роботи: екскурсія у майстерні, де створюють найкращі у світі головні убори

SavorEat планує дебют свого першого продукту в кінці 2022 року.

Альтернативне яйце буде виготовлене з використанням запатентованої технології 3D-друку SavorEat. Ця технологія використовує картриджі, наповнені сумішшю наноцелюлозного волокна та інших нерозкритих рослинних інгредієнтів.

Перш ніж запропонувати 3D-яйця кінцевим споживачам та запускати роздрібну торгівлю, їх розповсюджуватимуть через B2B-канали.

У цьому сегменті Egg’n’up зіштовхнеться з декількома іншими компаніями, що виробляють рослинні яйця. Приміром, Evo Foods, розташована в Індії, створює яєчний білок із сочевиці. А сінгапурська Float Foods розробляє рослинне яйце на основі бобових, яке називається OnlyEg та має окремий жовток і білок.

Бренд Egg’n’up працюватиме незалежно від SavorEats. Поки що цим підприємством керує співзасновник SavorEat Одед Шосьов, проте Egg’n’up уже формує свою команду.

Нагадаємо, що японські вчені знайшли спосіб виробництва акумуляторів із дерева.

Коментарі