Новини

Японські вчені знайшли спосіб виробництва акумуляторів із дерева

У компанії хочуть замінити акумулятори на суперконденсатори.

Японські дослідники компанії Nippon Paper Industries знайшли екологічну альтернативу повсюдно використовуваним літій-іонним акумуляторам. Вчені пропонують замість рідкоземельних елементів використовувати дерева. Про це пише Bizua з посиланням на The japantimes.

Так, у компанії хочуть замінити акумулятори на суперконденсатори. Раніше вже були спроби їх використання, але реалізувати задумане не змогли.

Суперконденсатори володіють низькою ємністю, що не дозволяє використовувати їх у рамках комерційних проєктів. Водночас японські дослідники вважають, що знайшли спосіб поліпшити ефективність перспективної технології.

«Суперконденсатори на основі целюлозних нановолокон, отриманих із дерев, здатні накопичувати велику кількість енергії. Крім того, їм властива висока потужність, що дозволяє швидко віддавати накопичену електрику. Також суперконденсатори володіють тривалим терміном служби і не розкладаються з плином часу», — зазначають вчені Nippon Paper Industries.

Аби виготовити батареї з волокна целюлози, масу подрібнюють до сотих часток мікрона і менше. Тож властивості матеріалу будуть відрізнятися від звичних деревних трісок.

Однак батареї з дерева — перспектива майбутнього. Технологію продемонструють широкому колу осіб у рамках всесвітньої виставки в Осаці лише 2025 року. А комерційний вихід планують на початок наступного десятиліття.

 

Коментарі