Новини

Ігри та лялькова вистава: як святкують Міжнародний день захисту дітей у Чернівцях

Це свято запровадили з метою привернути увагу на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей у всьому світі.

Фото Robert Collins, unsplash.com

Щороку в перший день літа відзначають Міжнародний день захисту дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят.

Вважається, що рішення про проведення такого свята ухвалили на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі 1949 року. Його ініціювали, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої світової війни.

Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах уперше відсвяткували Міжнародний день дітей.

Це свято запровадили з метою привернути увагу широкої громадськости, організацій та урядових установ на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей у всьому світі.

Свято звертає увагу на проблеми дотримання прав і охорони здоров’я дитини, які досі є однією з найбільш актуальних проблем у багатьох країнах.

Міжнародний день захисту дітей має свій символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей.

Сьогодні у Чернівцях відбудеться низка заходів, зокрема розважальних.

Як повідомляє пресслужба міської ради, о 10:00 у «Вернісажі» (вул. І. Франка, 15) відкрили виставку екзаменаційних робіт випускників художньої школи імені Миколи Івасюка.

А о 10:30 розпочнеться розважально-ігрова програма для дітей «Веселі пригоди в Кіндерлендії» у Центрі дозвілля дітей та юнацтва, що в парку ім. Ю. Федьковича.

Програма заходів до Міжнародного дня захисту дітей:

Коментарі