Новини

Протягнули 8 вагонів метро: найсильніші українські спортсмени встановили рекорд України

Це зробили Олексій Новіков і Олександр Лашин.

Найсильніша людина світу Олексій Новіков і чемпіон світу зі стронгмену Олександр Лашин встановили унікальний рекорд України. Вони протягнули 8 вагонів метро загальною вагою більше 200 тонн на 20 метрів. Для цього їм знадобилося декілька хвилин.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Вперше в історії стронгмену спортсмени тягнули вагони метрополітену без допоміжних засобів опори. Першочергово богатирі планували потягнути 5 вагонів, а потім, якщо спроба буде вдалою, додали б ще 3», — мовиться у повідомленні.

Новіков і Лашин впоралися із завданням і перетягнули спочатку 5 вагонів. Відтак перепочили і почали тягнути 8 вагонів. 

«Ця спроба далася богатирям важче. Незважаючи на періодичні падіння Олександра Лашина під час тяги, стронгмени змогли виконати завдання і протягнули 8 вагонів метро».

Після встановлення рекорду Олексій Новіков поділився своїми планами та сказав, що хоче самотужки потягнути 10+ вагонів за допомогою драбини.

Раніше ми писали про історію 67-річного австралійця — рекордсмена годинної велогонки на треку. Роджер Калл ніколи не думав займатися спортом на пенсії — випадкове запрошення до «маленької недільної велогрупи» змінило його життя.

Коментарі