Новини

Буковина отримає 1,8 мільйона гривень на оздоровлення людей з інвалідністю

Для лікування у санаторіях треба перебувати на обліку в органах соціального захисту населення.

Фото Stefano Intintoli, unsplash.com

Для Чернівецької области з державного бюджету передбачили 1,8 млн грн асигнувань. За ці кошти людей з інвалідністю мають забезпечити санаторно-курортними путівками.

Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА.

Зазначають, що гранична вартість путівки за надання послуг із санаторно-курортного лікування визначає наказ Міністерства соціальної політики України. 

Вона становить:

— для людей з інвалідністю загального захворювання та з інвалідністю з дитинства – 8316,0 грн (2020 року – 7740,0 грн);

— для людей з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку – 25165,0 грн (2020 року – 23450,0 грн);

— для громадян, що супроводжують людей з інвалідністю I групи (за винятком осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) — 6966,0 грн (2020 року – 6480,0 грн).

«Особи зазначених категорій повинні перебувати на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення за місцем їхньої реєстрації.

Водночас особи з інвалідністю мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу, розташованого на території України, відповідного профілю лікування, безоплатними путівками до якого їх забезпечують», — додали у Департаменті соцзахисту.

Ми раніше писали про те, що за державні кошти цього року 38 чернівчан з інвалідністю матимуть можливість оздоровитися в санаторних курортах України.

Коментарі