Новини

38 чернівчан з інвалідністю оздоровляться у санаторіях за державні кошти

Вони поїдуть у санаторії Львівської области, Тернопільщини та Одеси.

За державні кошти цього року 38 чернівчан з інвалідністю матимуть можливість оздоровитися в санаторних курортах України.

На сайті Чернівецької міської ради повідомляють, що безкоштовне лікування розраховане на людей з інвалідністю загального захворювання та дитинства, осіб з інвалідністю з наслідками травм із захворюваннями хребта та спинного мозку. А також людей, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи.

У коментарі «Шпальті» директорка Департаменту праці та соцзахисту населення міськради Людмила Березовська розповіла,  що насправді людей у черзі набагато більше, ніж у них є можливість надати путівки.

«Пишатися не дуже є чим, адже на обліку в нас 601 людина, а оздоровляться лише 6%. Люди з інвалідністю мають так званий план реабілітації, який надають під час визначення групи інвалідности. Там ідеться про те, які додаткові засоби реабілітації потрібні людині. Відповідно до цього припису лікарів у державі видають гроші на ці заходи. Людина, яка має бажання оздоровитися, може записатися у чергу. Складанням списків займається окремий відділ, який відповідає за санаторне лікування. На жаль, ця черга набагато більша, ніж можливості, які нам надають», — зазначила чиновниця.

Наразі виділили 25 путівок вартістю 8316,0 гривень для осіб з інвалідністю загального захворювання та дитинства, але цих путівок потребують 554 людини.

Для тих, хто супроводжує осіб з інвалідністю І групи, виділили дві путівки тоді, як їх чекає 29 людей. Ще 9 путівок вартістю 25165,0 гривень виділили для осіб з інвалідністю з наслідками травм із захворюваннями хребта та спинного мозку. А потребують її 28 людей з інвалідністю.

Тих, хто ввійшов у цьогорічну програму реабілітації, відправлять на оздоровлення у санаторії Львівської, Тернопільської та Одеської областей.

Коментарі