Новини

В Україні стартує основна сесія ЗНО: що потрібно мати абітурієнту при собі

Щоб уникнути скупчення біля входу до пункту тестування, допуск учасників розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50.

Фото
Jeswin Thomas, unsplash.com

Сьогодні, 21 травня, стартує основна сесія ЗНО. Першим проведуть тестування з хімії.

Як мовиться на сайті МОН, на ЗНО з хімії зареєструвалися 12 744 особи. Тому для цього підготували 881 авдиторію в 62 пунктах.

У Міністерстві зазначають, що друге та третє тестування основної сесії ЗНО-2021 відбудуться на початку наступного тижня.

Щоб уникнути скупчення біля входу до пункту проведення тестування, допуск учасників розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50.

У запрошенні-перепустці зазначили проміжок часу, впродовж якого учасникам ЗНО рекомендують прибути до пункту тестування.

Також нагадали, що вхід дозволять лише за наявности оригіналу сертифіката ЗНО, паспорта, запрошення-перепустки.

Український центр оцінювання якости освіти повідомив, що до 20 травня понад 50% учасників не роздрукували свої запрошення-перепустки.

На тестуванні з собою варто мати: 2-3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, пляшечку з питною водою без етикетки. Також можна мати засоби індивідуального захисту, які учасник ЗНО зможе покласти на свій робочий стіл і за потреби скористатися.

Під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.

Речі, що не передбачені процедурою зовнішнього оцінювання, учасники ЗНО залишають у спеціально відведеному місці, на яке вкаже інструктор в авдиторії тестування.

Раніше «Шпальта» писала про те, що учні отримають стипендії до 100 тисяч гривень за найкращі результати на ЗНО та олімпіадах.

Коментарі