Новини

Рада дозволила продаж землі через електронні аукціони. Як це вплине на ринок землі

Торги державною землею будуть відбуватися лише онлайн. 

Фото
Maria Krasnova, unsplash.com

Верховна Рада 18 травня ухвалила законопроєкт щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власности через електронні аукціони. Про це повідомляє Суспільне.

Згідно із законом, продаж земельних ділянок державної чи комунальної власности та набуття прав користування ними здійснюються на земельних торгах у формі електронного аукціону. Вся інформація буде відкрита та доступна для всіх. Учасником земельних торгів може бути фізична або юридична особа. Подання документів, реєстрація та участь у них можливі з будь-якої точки світу.

«Торги проводитимуть у єдиній електронній торговій системі. За їхніми результатами укладатимуть договір купівлі-продажу, оренди тощо земельної ділянки з переможцем, який запропонував найвищу цінову пропозицію», — йдеться у повідомленні.

Як розповів в етері Українського радіо старший проєктний менеджер із питань земельної реформи офісу реформ Кабінету Міністрів Андрій Мартин, розраховують, що орендна плата і доходи від сільськогосподарських земельних ділянок у громад збільшуватимуться. Також важливим є зростання конкуренції. Адже аукціон в електронній формі здатен долучити більше потенційних учасників. Тому будуть фіксувати вищий розмір орендної плати. 

Раніше ми писали про ринок землі: відколи діятиме, хто і за скільки може купувати ділянки на Буковині.

Коментарі