Новини

В Україні створили Офіс із розвитку підприємництва та експорту

Новостворена установа покликана розвивати та підтримувати малий і середній бізнес, а також просувати українські товари та послуги.

Фото Scott Graham, unsplash.com

Кабінет Міністрів України 11 травня затвердив положення про Офіс із розвитку підприємництва та експорту.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Метою діяльности нової установи є:

— сприяння розвитку та підтримка малого і середнього підприємництва;

— підтримка та просування експорту товарів, робіт і послуг українських виробників відповідно до програмних документів Кабміну та інших документів державного планування.

Положення передбачає утворення Наглядової ради у складі представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерства цифрової трансформації України.

Це буде перша в Україні інституція, що сприятиме розвитку підприємництва та експорту, малого та середнього підприємництва, а також розробці єдиних програм підтримки.

Нагадаємо, ситуація з веденням бізнесу в Чернівцях погіршилася. 2019 року підприємці були задоволені умовами для підприємництва, однак торік статистика стала протилежною. Такий висновок зробили експерти за результатами «Chernivtsi Business Index». Це опитування економічних суб’єктів господарювання, власників та керівників бізнесу Чернівців із метою отримання від них інформації щодо економічного розвитку міста.

Коментарі