Новини

Субсидії в Україні розпочали видавати лише у готівковій формі

Проте субсидіантам потрібно буде відкрити рахунок у державному банку.

Фото Kelly Sikkema, unsplash.com

В Україні з 1 травня всі субсидії надають лише у готівковій формі безпосередньо споживачам.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, пише Укрінформ.

«У перехідному періоді субсидію надавали у грошовій формі, але за 2 різними механізмами. Перший — це готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії. І близько 5%, що становить 160 тис. домогосподарств, отримували її у грошовій безготівковій формі, зараховуючи ці кошти на рахунок в Ощадбанку, який проводив розрахунки з підприємствами. З 1 травня поточного року цей перехідний процес завершується, і всі субсидії з травня будуть виплачувати громадянам лише у готівковій формі», — сказав Музиченко.

Він наголосив, що отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже того місяця, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.

Українці, які в минулий опалювальний період отримували субсидію у безготівковій формі, зможуть отримати залишок коштів до грудня. При цьому, якщо субсидіант має рахунок в Ощадбанку, він може розраховувати на ці кошти вже зараз.

«Тим, хто не має рахунків в Ощадбанку, потрібно їх відкрити», — додав Музиченко.

14 квітня уряд ухвалив рішення, яким переглянули критерії надання житлових субсидій. Зокрема уточнили вимоги матеріального та майнового характеру під час призначення житлових субсидій у частині: здійснення одноразових вартісних покупок, наявности банківських депозитів, здійснення операцій із купівлі іноземної валюти, банківських металів тощо.

Переоформити субсидію на наступний опалювальний період можна впродовж 5 місяців.

Коментарі