Новини

Віктору Медведчуку одягли електронний браслет

Печерський суд Києва обрав Вікторові Медведчуку запобіжний захід.

Фото РБК

На народного депутата Віктора Медведчука одягли електронний браслет. Учора, 13 травня, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, пише «Дзеркало тижня».

«Поліція одягла підозрюваному браслет вчора ввечері в ГУ Нацполіції у Києві», — розповіли в пресслужбі.

Також зазначають, що під час процедури був присутній прокурор ОГП.

Раніше, 11 травня, СБУ прийшла з обшуками в будинок і офіс Віктора Медведчука. Однак його там не застали. Медведчуку і його соратнику по партії Тарасові Козаку повідомили про підозру за трьома епізодами державної зради і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

За даними СБУ, Тарас Козак наразі ховається в Росії.

Печерський районний суд Києва відпустив народного депутата України Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт, а також зобов’язав його здати документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю (браслет).

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту обрали до 9 липня 2021 року включно.

Впродовж цього часу Медведчук не має права залишати Київ і Київську область без дозволу слідчого і прокурора та повинен повідомляти їх і суд про зміну місця проживання або місця роботи, а також утримуватися від спілкування з підозрюваними і свідками.

Перший заступник генерального прокурора Роман Говда також пояснював, що Медведчуку поки не інкримінують фінансування тероризму, бо окупантів у Криму і РФ не визнали терористичними організаціями. Однак це питання розглядають.

 

Коментарі