Новини

В Україні дозволили проводити спортивні заходи просто неба: за яких умов

Такі заходи можна влаштовувати за умови, якщо місцева адміністрація не ввела обмеження.

Wesley Tingey, Unsplash

Міністерство охорони здоров’я дозволило проводити масові спортивні заходи просто неба. Дозвіл стосується тільки тих регіонів, де не перевищений показник захворюваности.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що масові спортивні заходи на відкритому повітрі можна проводити тільки за умови суворого дотримання норм безпеки під час карантину.

«Вже зараз можна проводити масові спортивні заходи. Звичайно, з дотриманням санітарних норм. Так, масові заходи можуть проводити просто неба в регіонах, де не встановлені додаткові обмеження органами місцевого самоврядування», — заявив Ляшко.

Також він зазначив, що до початку кожного заходу всі учасники повинні пройти опитування на наявність симптомів захворювання на ковід. Крім цього, спортсмени повинні пройти вимірювання температури. Учасники з температурою тіла вище 37,2 градуса не допускаються до змагань.

За порушення санітарних норм відповідальність будуть нести організатори заходу. Реєстрацію на змагання повинні проводити тільки в онлайн-форматі.

 

 

Коментарі