Новини

Сім ОТГ з Буковини представили проєкти розвитку своїх громад та боротимуться за пів мільйона гривень

Територіальні громади з Буковини долучилися до конкурсу у рамках USAID та взяли участь у голосуванні на кращі проєкти громад з усієї України.

Фото Чернівецької ОДА

Телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіацентром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) організували конкурс «Наша громада».

Про це у фейсбуку повідомляє Департамент регіонального розвитку Чернівецької ОДА.

Наразі вже розпочалося голосування за проєкти громад, які ввійдуть до фіналу конкурсу «Наша громада». Воно триватиме до 31 травня включно.

До участи у конкурсі, зокрема, долучилися і 7️ громад із Буковини.

Великокучурівська ОТГпроєкт у напрямку «Розвиток підприємництва» під назвою «VK&Business — можливість, яка гарантує успіх громадам!».

Вижницька міська радапроєкт у напрямку «Туризм» під назвою «Туристичний маршрут «Від буковинської «нафтусі» до буковинського «Стоунхенджу».

Глибоцька селищна ОТГпроєкт у напрямку «Освіта», що зветься «IT summer-camp Глибоцької громади «Створи себе сам».

Мамаївська ОТГпроєкт у напрямку «Туризм» має назву «Створення туристичної інфраструктури «святе цілюще джерело с. Білої».

Новоселицька міська радапроєкт у напрямку «Екологія» про створення спортивно-туристичної атракції на базі облаштування тренувально-відпочинкового комплексу в міському парку у частині русла р. Рокитнянка та водосховища у парку м. Новоселиці.

Сучевенська сільська ОТГпроєкт у напрямку «Культура» під назвою «Згадати все!».

Хотинська міська радапроєкт у напрямку «Екологія» Хотин — місто-парк.

Підтримати проєкт, що сподобався, можна за цим посиланням.

Щоб проголосувати, потрібно обрати проєкт громад. Надалі зареєструйтеся на сайті через електронну пошту або свій обліковий запис у Facebook.

Відтак треба перейти на сторінку обраного проєкту і натиснути кнопку «Проголосувати».

Проголосувати можна за 5️ різних проєктів. Інтернет-голосування триватиме з 10 травня 00:01 по 31 травня 23:59.

До фіналу пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-фіналістів обере експертне журі.

Всього на сайті 283 заявки з різних регіонів України, а у фінал вийдуть тільки 26 громад. Кожна з них отримає по 500 тисяч гривень.

 

Коментарі