Новини

На економічному факультеті ЧНУ встановили кований монумент із капсулою часу. Фото

Також студенти та викладачі висадили дерева. Захід провели у рамках святкування 50-річчя факультету.

У внутрішньому дворику економічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича встановили кований монумент із капсулою часу. Цей захід — один із багатьох, які проводять з нагоди 50-річчя факультету.

Авторкою ідеї монумента є студентка факультету Христина Махніцька. Раніше викладачі запропонували розробити макет символу економічного факультету. Згодом запустили конкурс і обрали Христину переможницею. І її родина, яка займається ковальством, реалізувала задум. А один із випускників підтримав його фінансово.

За словами заступниці декана з навчально-виховної роботи факультету Наталії Філіпчук, цей монумент — символ сучасности та можливостей для студентів:

«Економічний факультет — це простір можливостей. Тому ми прислухаємося до думки кожного студента. Сьогодні встановили цей монумент. А доповненням до цього стало закопування капсули часу — студенти та викладачі писали свої побажання, які роздрукували на папері великого формату та поставили у тубус».

Крім того, у рамках заходу в дворику завідувачі кафедр разом із найкращими студентами факультету висадили дерева. 

«Студентський парламент факультету долучився до підготовки до цього заходу — ми повністю розчистили стежки, зробили клумби, самостійно привозили щебінь тощо. І ми задоволені, що це вдалося реалізувати», — зазначила в.о. голови Студентського парламенту економічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича Тетяна Погорена.

А декан економічного факультету Руслан Білоскурський зазначив, що мета сьогоднішньої події — об’єднати студентів та викладачів:

«Це захід, який єднає. Сподіваюся, побажання у капсулі часу здійсняться і факультет буде процвітати, а молодь залишатиметься у Чернівцях. Ми не хочемо, щоб освіту знецінювали. Економічний факультет працює, аби студенти реалізувалися у наукових заходах, самоврядуванні та мали всі можливості для міжнародного обміну».

Нагадаємо, на кафедрі фінансів і кредиту ЧНУ ім. Ю. Федьковича відбулася міжнародна науково-практична конференція «Фінансові інструменти сталого розвитку економіки». Участь у онлайн-дискусіях узяли близько 115 учасників із різних країн світу та провідних навчальних закладів України.

 

 

Коментарі