Новини

Влада Кіпру дозволила в’їзд вакцинованим туристам

Аби потрапити в країну, необхідно отримати дві дози щеплення проти COVID-19.

Фото Krisztina Papp, unsplash.com

Відсьогодні Кіпр відкриває свої кордони для іноземних туристів, котрі вже мають 2 дози щеплення від коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France24.

З понеділка, 10 травня, скасовується дія системи офіційного схвалення виходу людей з дому за допомогою текстових повідомлень. Кіпріотам, які бажають потрапити в заклади гостинності, тепер потрібно буде показати ковідний сертифікат, який уряд назвав «паспортом безпеки».

Отримати його можуть особи, які мають принаймні одну дозу вакцини проти коронавірусу або які перехворіли на коронавірусну хворобу за останні шість місяців, чи мають дійсний 72-годинний негативний ПЛР або швидкий тест. У такий спосіб Кіпр завершив третій частковий локдаун.

Цей «паспорт» є тимчасовим заходом, який застосовуватиметься до 31 травня, щоб допомогти пришвидшити програму вакцинації на острові.

Туристам, які мають два щеплення від коронавірусу, не потрібно проходити тестування перед поїздкою в середземноморську республіку і відправлятися в карантин після прибуття.

Йдеться наразі про жителів 65 країн, з якими Кіпр поновив сполучення, в тому числі всіх держав Євросоюзу, а також США, України, Росії та Білорусі.

Влада Кіпру заявляє, що досягла значного прогресу у проведенні вакцинації – з понеділка люди у віці двадцяти років мають право отримати першу дозу вакцини.

Коментарі