Новини

«Біжи у команді зі всім світом». Чернівці долучаться до всесвітнього благодійного забігу

Він відбудеться на стадіоні «Буковина».

Фото Zach Lucero, unsplash.com

У неділю, 9 травня, відбудеться всесвітній благодійний забіг Wings for Life World Run. Зібрані кошти віддадуть на дослідження і лікування травм спинного мозку. 

Як сказав «Шпальті» організатор забігу в Чернівцях, голова Молодіжної ради Буковини Володимир Крижановський, у місті такий захід відбудеться вперше:

«Забіг буде відбуватися одночасно у всьому світі. У Чернівцях він пройде на стадіоні «Буковина». Збір о 13:30, старт — о 14:00. Ми обрали доступну локацію. На стадіоні немає сходинок, тому є можливість залучити також людей з інвалідністю. До того ж, тут немає конкретної цілі. Кожен біжить, наскільки вистачить сил».

Він зазначив, що для участи спершу потрібно встановити додаток Wings for Life World Run та зареєструватися на сайті за посиланням

Цей застосунок буде відстежувати всіх бігунів, у ньому можна зазначити для себе ліміт. Разом з усіма буде стартувати віртуальний автомобіль, який поступово набиратиме швидкість. Коли він дожене останнього учасника — забіг завершать.

Крім того, потрібно зробити благодійний внесок — 10 євро.

«Оскільки для деяких людей 10 євро може бути завеликою сумою, ми покладемо на стадіоні скриньку. У неї можна буде зробити менший внесок і побігти разом із нами. Згодом ці гроші ми закинемо на офіційний сайт забігу», — додав Володимир Крижановський.

До речі, Wings for Life World Run проводять уже 6 рік поспіль. 

Раніше ми писали про те, що британський художник Саша Джефрі створив найбільшу картину у світі та продав її за $62 мільйони. Усі виручені кошти митець передасть на благодійність. На створення картини площею 1600 квадратних метрів у бенкетному залі зачиненого на період карантину готелю у Дубаї Джефрі знадобилося вісім місяців.

Лілія Зарецька

Коментарі