Новини

В Україні запрацювала нова програма допомоги аграріям

Завдяки цій програмі аграрії отримають мінеральні добрива, насіння, засоби захисту рослин та грошові кошти для проведення посівної.

Фото Unsplash.com

Державна продовольчо-зернова корпорація України ввела нову програму закупівель зерна майбутнього врожаю в аграріїв з фінансуванням посівної, пише пресслужба корпорації.

необхідним для проведення посівної.

«Програма “Посівна” передбачає надання сільгосптоваровиробникам необхідних їм товарно-матеріальних цінностей: мінеральних добрив, насіння, засобів захисту рослин і грошових коштів для проведення посівної кампанії», – йдеться в повідомленні.

Тому ця програма закупівлі відрізняється від стандартної, яка передбачає купівлю в аграріїв зерна майбутнього врожаю з оплатою наперед, програма “Посівна” покликана забезпечити фермерів усім.

Ця програма також передбачає укладення договору поставки зерна майбутнього врожаю, за яким ДПЗКУ авансує агровиробника грошовими коштами і який передбачає передачу в заставу майбутнього врожаю за товарною аграрною розпискою та укладення договору страхування. Додатково укладається договір поставки товарно-матеріальних цінностей аграрію.

Коментарі